fogos.sk

Menu

Zdroj Recept na škoricovo-brusnicové varené jablká

Pripravili sme pre vás recept na maličké varené jabĺčka podávané so sladko korenistým sirupom, ktoré by ste mali rozhodne vyskúšať. Čas prípravy je 15 minút a čas varenia 20 minút.

Budete potrebovať:

– 2 šálky vody
– 2 škoricové tyčinky
– ½ vanilkového struku (rozrezaný a bez semienok)
– Badián celý 3-krát
– ¼ šálky medu alebo javorového sirupu
– 100g čerstvých brusníc
– Približne ½ kila olúpaných jabĺčok prekrojených na polovicu bez jadra
– ¼ šálky sušených brusníc

02-varene-jablka

Postup:

Priveďte vodu, škoricu, vanilku, badián, med a brusnice do varu. Znížte teplotu a duste po dobu 15-20 minút. Pridajte jabĺčka, ponorte ich, zakryte a nechajte dusiť približne 5 minút, kým nezmäknú.

Vyberte varené jabĺčka s cedidlom a dajte ich bokom. Priveďte sirup opäť do mierneho varu a znížte teplotu na 5 minút. Sirup sa bude postupne zhusťovať ako bude chladnúť.

Teraz môžete poliať sirupom cez cedidlo jabĺčka, aby ste odstránili všetky pevné látky od sirupu. Vyhoďte koreniny a varené brusnice. Pridajte sušené brusnice do brusnicovo-jablkovej zmesi a nechajte zakryté vychladnúť na noc v chladničke. Potom môžete podávať.

03-varene-jablka

kategórie:   Recepty